in

Land Rover Defender Octa boendert over de Nürburgring

De SVX-afdeling van Land Rover heeft een hardcore offroad-versie ontwikkeld van de Defender. De nieuwe Land Rover Defender Octa wordt in juli officieel onthuld maar is al gespot tijdens testwerkzaamheden op de Nürburgring.

De Defender Octa krijgt mild-hybride twin turbo 5.0-liter V8-motor die naar verluidt meer dan 635 pk moet gaan produceren. 6D Dynamics luchtvering moet ervoor zorgen dat de Defender Octa onder alle omstandigheden zo vlak mogelijk blijft en remmerij van Brembo garandeert de benodigde stopkracht. Volgens Land Rover wordt de nieuwe offroader de meest robuuste, capabele en luxueuze variant van de Defender-familie.

Normaal gesproken zou je zo’n voertuig ergens in de modder of in de bossen verwachten, maar niet op een racecircuit als de Nürburgring. Toch is dat de plek waar deze Defender Octa gefilmd werd en de testrijder in kwestie hield niet. Vierwieldrifts voor de win!

Video: Land Rover Defender Octa boendert over de Nürburgring

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
900 pk Mercedes 190E wil overal dwars op hillclimb

900 pk Mercedes 190E wil overal dwars op hillclimb

Peugeot 905 V10 op Spa

Onboard Peugeot 905 V10 op Spa-Francorchamps