in

Langste zeebrug ter wereld is officieel geopend

Na een flink aantal vertragingen gaat de langste zeebrug ter wereld morgen officieel in gebruik genomen worden. De brug verbindt Hongkong, Macau en de Chinese stad Zhuhai met elkaar.

Het bouwen van de gigantische brug duurde negen jaar en kostte naar schatting zo’n 20 miljard dollar. De brug loopt vanaf de oever van het noorden van Lantau tot aan de westelijke oever van de riviermonding van de Pearl River. Hoewel een aantal bronnen melden dat de brug 55 km lang is, zegt de website van de Hongkong-Zhuhai-Macau-brug dat de brug ongeveer 42 km beslaat. Dit cijfer omvat ook een ondergrondse tunnel die ongeveer 6,6 kilometer lang is.

Volgens de regering van Hong Kong wordt de reis tussen Zhuhai en de internationale luchthaven van Hong Kong verkort van vier uur naar slechts 45 minuten. De brug is ontworpen om 120 jaar mee te gaan en beschikt over een ultrasterke constructie om tyfoons en aardbevingen met een kracht van 8 op de schaal van richter te weerstaan.

Interessant is dat de meeste mensen niet zelf over de brug mogen rijden, merendeel van het verkeer zal daarom bestaan uit shuttlebussen. Particulieren hebben namelijk een speciale vergunning nodig om over de brug te mogen rijden.

Video: Langste zeebrug ter wereld

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Snelste Nissan GT-R ter wereld op de kwart mijl

ETS Nissan GT-R herovert record op 1/4 mijl met tijd van 6.81 sec

Auto rijdt door rood en botst op tram

Auto rijdt door rood en knalt op tram in Amsterdam