in

LaSupra

Dit rode monster is Peter Pentell’s fantastische Supra-powered Lancia. Het project begon in eerste instantie als een simpele preparatie van zijn Delta Evo 1, maar veranderde al vrij snel in een ‘custom build’.

Peter maakte zelf een buizenframe en omdat de Italiaanse krachtbron niet meer voldeed monteerde hij een 2JZ-motor, een motor die zeer geliefd is in Scandinavië en waar veel expertise heerst over de krachtbron. Naast de 2JZ-motor werden ook de Supra achterkant, transmissie en aandrijfassen gebruikt. De motor werd getuned tot ongeveer 1000 pk en net achter de voorwielen gepositioneerd voor optimale gewichtsverdeling.

De bouw van ‘LaSupra’ werd door Peter bijgehouden in een 128 pagina’s tellend topic op een Zweeds forum. De auto kreeg daardoor al snel nationale bekendheid en toen de Amerikaanse site Speedhunters lucht kreeg van het project werd de auto internationaal ook bekend. De lijst met aanpassingen is extreem lang en degene die alle details van dit project wil weten verwijzen wij graag door naar de site van Speedhunters.

Diegene die de auto liever in actie zien kunnen naar beneden scrollen en de enige video van LaSupra bekijken.

Video: LaSupra

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Alfa Romeo GTA by Cinecars

Alfa Romeo GTA by Cinecars

Dit zijn de bizarste verkeersregels ter wereld

Dit zijn de meest bizarre verkeersregels ter wereld