in

Laurens Vanthoor ondersteboven met Audi R8 in Macau

Op het Guia-circuit in Macau heeft Laurens Vanthoor de FIA GT World Cup gewonnen met de Audi R8 LMS. Het bijzondere hieraan is dat de Belg de race won nadat hij over de kop ging met de Audi.

Bij de start neemt Vanthoor de leiding in de straten van Macau voor Bamber en Estre. Een kleine 4 ronden later wordt er een rode vlag gezwaaid voor een crash van Capo met de BMW Z4. Na een onderbreking van 45 minuten wordt de race hervat, waarbij er nog 17 minuten op de klok staan. Na één opwarmronde achter de safety-car wordt de wedstrijd vrijgegeven en stormt het veld door de eerste bocht.

Direct na de herstart passeert Earl Bamber met een spectaculaire manoeuvre Laurens Vanthoor en neemt zo de leiding over, maar na de manoeuvre raakt Vanthoor vervolgens in Mandarin aan de binnenkant de kerbstone en verliest de controle over zijn Audi. Vanthoor klapt aan de linker kant in de vangrails, de auto stijgt op en glijdt langs de veiligheidshekken, waarna de Audi op de baan terugrolt en op het dak tot stilstand komt.

Direct na deze crash wordt wederom de rode vlag gezwaaid, gevolgd door de melding ‘no restart’. De regels schrijven voor dat de uitslag wordt bepaald aan de hand van één ronde voor de rode vlag, en op dat moment reed Laurens Vanthoor nog aan de leiding. Zodoende wint de Belg de race in Macau, ondanks dat zijn Audi R8 LMS ondersteboven op het asfalt ligt. Een geluk bij een ongeluk voor Vanthoor, maar zonde voor het publiek want er werd eigenlijk maar 4 ronden op volle snelheid geracet.

Video: Laurens Vanthoor Crash

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

FIA WEC 2016 - Bahrein Highlights

FIA WEC 2016 – Bahrein Highlights

honda-civic-fwd-record-720x420

Honda Civic met 1850 pk grijpt FWD record