in

Le Mans winnende Ferrari 275 GTB Competizione te koop

Mocht je ergens nog een zak met geld verstopt hebben, dan kun binnenkort wellicht meebieden op deze prachtige 1966 Ferrari 275 GTB Competizione. Dit exemplaar won in 1967 de GT-klasse van de 24 uur van Le Mans, daarnaast boekte hij ook overwinningen tijdens de 500 kilometer van Imola en de 1000 kilometer van Spa-Francorchamps.

De jaren ’60 waren een prachtig tijdperk voor Ferrari, men won zes keer achter elkaar het overall klassement op Le Mans en ging vervolgens een historisch gevecht aan met Ford. Deze Ferrari 275 GTB Competizione werd in 1967 ingezet door het Zwitserse raceteam Scuderia Filipinetti, men versloeg de Porsche 911S terwijl de rest van het GT-veld de finish niet eens zag.

We weten dat klassieke Ferrari’s, zoals de 250 GT Tour de France en de 250 LM Scaglietti, voor miljoenen verkocht worden op veilingen. Om de interesse alvast wat aan te wakkeren heeft veilinghuis Bonhams onderstaande video gemaakt. Zeer interessant voor de liefhebber!

Video: Le Mans winnende Ferrari 275 GTB Competizione

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Koenigsegg Agera R droogt Porsche 918 Spyder af

Koenigsegg Agera R droogt Porsche 918 Spyder af

Gigantische Barnfind is miljoenen waard

Gigantische Barn Find is miljoenen waard