in

Leidende M4 GT4 valt stil, coureur duwt BMW over finish

In de Asian GT4 Series op Okayama International Circuit etalleerde Max Orido en teamgenoot Masaki Kano enorme overmacht in race 1. Het duo leidde elke ronde van de race en had in de laatste ronde 33 seconden voorsprong op de als tweede plaats geplaatste Toyota GR Supra GT4.

Bij het uitkomen van de laatste bocht viel de snelheid van de BMW M4 GT4 echter volledig weg. Even werd gedacht dat Max Orido het rustig aan deed om de klok uit te laten lopen, zodat er geen extra ronde hoefde te worden gereden. Maar niets bleek minder waar.

De M4 GT4 had te weinig brandstof en de Supra GT4, bestuurd door Haridarma Manoppo en Seita Nonaka, kwam na de laatste bocht langszij om een paar honderd meter voor de finish de leiding te pakken en de race te winnen.

Uiteindelijk besloot de 55-jarige Orido uit de auto te stappen en de BMW over de finishstreep te duwen. Hij slaagde daar in, maar niet voordat hij werd gepasseerd door vijf andere auto’s om uiteindelijk de race als zesde eindigen.

Op zondag revancheerde het duo Kano/Orido zich, met een dominante overwinning én de titel in de Asian GT4 Series!

Video: Leidende M4 GT4 valt stil, coureur duwt BMW over finish

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
2025-ford-mustang-gtd

Ford Mustang GTD is een 800 pk sterk circuitmonster

Deze Volvo 245DL heeft een 5.2-liter V10 onder de kap

Deze Volvo 245DL heeft een 5.0-liter V10 onder de kap