in

Leon Cupra gaat dwars bij 200 km/h in Schwedenkreuz

Schwedenkreuz is een beruchte linkerbocht van de Nordschleife waar we in het verleden een paar zeer zware crashes hebben gezien. Sinds het ‘verbod’ zien we minder crashvideo’s, maar er verschijnen soms nog wel wat hachelijke momenten van Schwedenkreuz op YouTube.

Deze video werd begin dit jaar gedeeld, de datum in de video klopt niet, en daarin zien we ene Francisco achter het stuur van een Seat Leon Cupra ST300 4Drive. Met het ESP uitgeschakeld stormt de Seat met een snelheid van 215 kilometer per uur op de linkerbocht af. Tot dusver gaat alles goed, maar net na het insturen breekt de achterkant uit..

Dit is een van de meest voorkomende problemen bij Schwedenkreuz, lift-off oversteer net na de heuvel waarna de achterkant van de auto licht wordt. Francisco moet alle zeilen bijzetten om de slip te corrigeren, maar weet ondanks wat grasmaaien de Seat Leon wel uit de vangrail te houden. 100% een code brown, maar gelukkig met goede afloop!

Video: Leon Cupra gaat dwars bij 200 km/h in Schwedenkreuz

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Supercar Madness

Supercar Madness bracht $50 miljoen aan hypercars naar TT Circuit Assen

Simola Hillclimb 2022

Simola Hillclimb 2022 – Top 10