in

Lewis Hamilton introduceert de Mercedes-AMG GT R

Nooit eerder heeft Mercedes-AMG een standaard productieauto voorzien van zoveel race-technologie als de nieuwe AMG GT R. Vanavond werd GT R, zonder streepje om verwarring met de Nissan GT-R te voorkomen, gepresenteerd op Goodwood en men heeft direct maar deze promo met Lewis Hamilton online gezet.

Onder de motorkap ligt dezelfde 4.0-liter twin turbo V8 als in de AMG GT maar nu met 585 pk en 699 Nm koppel. De sterkste uitvoering van de GT weegt 90 kilo minder, 1555 kg, en dat helpt natuurlijk bij de sprinttijden; 0-100 km/h in 3.6 seconden en een topsnelheid van 318 km/h.

Net als bij de vroegere Black Series is ook de GT R op aerodynamisch vlak verbeterd om meer downforce te genereren, zie de agressievere splitter aan de voorzijde en de grotere achterspoiler op de kont. Maar het zijn niet alleen de zichtbare dingen die downforce produceren, actieve aerodynamica van carbon-onderdelen helpen namelijk om bij een snelheid van boven 100 km/h meer neerwaartse druk te genereren.

De GT R is ook de eerste Mercedes die men heeft uitgerust met vierwielsturing. Bij snelheden onder 100 km/h sturen de achterwielen tegen de richting in van de voorwielen om de GT R flexibeler te maken. Bij hogere snelheden sturen ze in dezelfde richting mee om de stabiliteit in snelle bochten te verhogen.

Speciaal voor deze uitvoering heeft men de kleur AMG Green Hell Magno ontwikkeld en dat heeft alles te maken met de Nürburgring die de GT R moet overwinnen. Onderstaande promovideo is gebaseerd op de groene hel en het ziet er gelikt uit, jammer alleen dat de beelden versneld zijn…

Video: Mercedes-AMG GT R Promo

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Bugatti Chiron hillclimb

Bugatti Chiron doet Goodwood Hillclimb

Jay Leno gaat op twee wielen met 2.500 pk

Jay Leno op twee wielen met 2.500 pk