in

Lewis Hamilton’s Pagani Zonda 760 LH

De Pagani Zonda is officieel al enkele jaren uit productie, maar leg een grote zak geld voor de neus van Horacio Pagani en de beste man kan geen nee zeggen. Daar kunnen we hem natuurlijk geen ongelijk in geven en dus bouwt Pagani met enige regelmaat nog Zonda 760 edities.

Toen Formule 1-coureur Lewis Hamilton te horen kreeg dat op aanvraag de Pagani Zonda 760 nog gebouwd wordt, twijfelde hij geen moment en bestelde er een. Van Pagani Zonda 760 LH zijn naar verluidt slechts vijf exemplaren gebouwd. De ultieme straatversie van de Zonda heeft een 7,3, liter atmosferische V12-motor van AMG welke een indrukwekkende 760 pk levert. De auto weegt slechts 1220 kilogram en sprint in slechts 2,6 seconden vanuit stilstand naar 100 kilometer per uur. De topsnelheid bedraagt een adembenemende 350 kilometer per uur. Een opvallend uiterlijk kenmerk zijn de centraal gemonteerde uitlaatpijpen.

Normaal gesproken schakelt men met een sequentiële versnellingsbak maar Lewis heeft er een standaard H-bak in laten zetten, de held. Het gehele carrosserie is opgetrokken uit carbonfiber welke in geval van de 760 LH deels paars gespoten is, je moet er van houden.

Lewis Hamilton’s Pagani Zonda 760 LH is slechts een keer op film vastgelegd, in Monaco door spotter Shmee. Overigens zat de Formule 1-coureur niet zelf achter het stuur maar papa Hamilton. De Engelse Formule 1-coureur liet enige tijd geleden nog weten zich politiek-correct op te stellen en zich alleen nog in elektrische auto’s te verplaatsen, zoals de hypercar Mercedes-AMG One, die wordt aangedreven door een V6-motor van 1,6 liter en een hybridesysteem dat is afgeleid van zijn winnende F1-wagens.

De Pagani Zonda lijkt me niet de meest comfortabele auto om tijdens het F1 weekend door de drukke straten mee te rijden.

Video: Lewis Hamilton’s Pagani Zonda 760 LH

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Eén reactie

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

Moskou City Drifting

Moskou City Drifting

Jaguar XJ220 Flaming Burnout

Jaguar XJ220 Flaming Burnout