in

Lewis Hamilton’s Pagani Zonda 760 LH

De Pagani Zonda is officieel al enkele jaren uit productie, maar leg een grote zak geld voor de neus van Horacio Pagani en de beste man kan geen nee zeggen. Daar kunnen we hem natuurlijk geen ongelijk in geven en dus bouwt Pagani met enige regelmaat nog Zonda 760 edities.

Toen Formule 1 coureur Lewis Hamilton te horen kreeg dat op aanvraag de Pagani Zonda 760 nog gebouwd wordt twijfelde hij geen moment en bestelde er een. De ultieme straatversie van de Zonda heeft een atmosferische V12 motor van AMG welke een indrukwekkende 760 pk levert. Normaal gesproken schakelt men met een sequentiële versnellingsbak maar Lewis heeft er een standaard H-bak in laten zetten, de held. De gehele carrosserie is opgetrokken uit carbonfiber welke in geval van de 760 LH deels paars gespoten is, je moet er van houden.

Lewis Hamilton’s Pagani Zonda 760 LH is slechts een keer op film vastgelegd, in Monaco door spotter Shmee. Overigens zat de Formule 1 coureur niet zelf achter het stuur maar papa Hamilton. Lijkt me niet de meest comfortabele auto om tijdens het F1 weekend door de drukke straten mee te rijden.

Video: Lewis Hamilton’s Pagani Zonda 760 LH

Lewis Hamilton’s Pagani Zonda 760 LH

Eén reactie

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *