in

Lexus-bestuurder filmt 260 km/h run en crash

Een man in Estland heeft zichzelf gefilmd terwijl hij met een Lexus LS460 crashte, nadat hij 260 km/h aantikte. Wonderbaarlijk genoeg heeft de bestuurder het overleefd zonder ernstig letsel.

De video laat zien hoe de bestuurder de 4.6-liter V8-motor aan het werk zet en blijft versnellen tot er ongeveer 260 km/h op de teller staat. Kort na het bereiken van deze snelheid begint de Lexus te glijden en zien we dat de bestuurder (met één hand?) probeert tegen te sturen om de slip te corrigeren. Dit lukte uiteraard niet en de Lexus gleed van de weg een grasveld in en rolde op zijn dak.

De bestuurder blijft ondertussen ijzig kalm en pakt na de koprol direct zijn telefoon op. Alsof er niets aan de hand is. Foto’s van na het ongeluk laten zien dat de man op een tweebaansweg reed, met dikke zwarte strepen op het asfalt. De lange slip op het asfalt heeft ervoor gezorgd dat er voldoende snelheid verloren ging, waardoor de Lexus niet meerdere keren over de kop ging in het gras.

Wij vinden Top Speed runs net zo spannend als iedere andere autoliefhebber, maar doe dit dan op de Autobahn met twee handen aan het stuur.

Via: Carscoops

Video: Lexus-bestuurder filmt 260 km/h run en crash

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Gyro-X

De Gyro-X is een auto met maar twee wielen

Externe airbags van ZF

Deze externe airbag is een soort schild voor je auto