in

Lexus LFA vs Lexus LC 500 in een kwart mijl dragrace

Het is Lexus vs Lexus in de nieuwste dragrace van CarWow! Met een 477 pk sterke 5.0-liter V8-motor onder de motorkap is de LC 500 de meest opwindende Lexus die momenteel in productie is. Maar hoe verhoudt hij zicht tot de de 560 pk sterke 4,8-liter V10-motor die in de gaafste Lexus ooit geproduceerd ligt; de LFA!

De Lexus LC 500 heeft 50 Nm koppel meer dan de LFA en een tientraps automatische transmissie met dubbele koppeling. Het is echter niet genoeg om de strijd aan te gaan met de 8 jaar oude hypercar, qua vermogen is de Lexus LFA dik in het voordeel en daarnaast is de auto ook nog eens 300 kg lichter. Zoals we eerder al eens zagen doet dat gewicht de LC 500 echt de das om.

Deze kwart mijl en rollende dragrace zijn dus al beslist voordat het startsein is gegeven, maar dat geeft niet want iedere gelegenheid om die heerlijke V10 te horen schreeuwen grijpen wij graag aan!

Video: Lexus LFA vs Lexus LC500

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Build Biology Hoonitruck

Build Biology van de 914 pk Ford F-150 Hoonitruck

Zo ziet 300 kmh eruit in de Lamborghini Urus

Zo ziet 300 km/h eruit in de Lamborghini Urus