in

Lexus LX wordt metershoog gelanceerd in straatrace

Nieuwszender CBS heeft beelden van een ongelooflijke crash in Florida. Twee tieners dachten dat het een goed idee was om met een Lexus LX, te gaan racen op een veel te smalle weg. Dat liep rampzalig af.

Beelden van een beveiligingscamera tonen hoe de twee auto’s naar het einde van de straat rijden, en vervolgens op hoge snelheid naast elkaar terugrijden. Omdat de weg niet breed genoeg was voor de twee auto’s, werd de Lexus LX op het gras gedwongen. De bestuurder probeerde nog uit te wijken voor een brievenbus, maar verloor daardoor de controle en kwam nog verder in de greppel terecht. Hierna reed hij op een verhoogde oprit, die fungeerde als een helling waardoor de SUV gelanceerd werd.

Wonder boven wonder overleefden beide inzittenden de crash, wat moeilijk voor te stellen is als je naar het dak kijkt dat volledig tot aan de deuren is ingestort. Volgens CBS werd de bestuurder van de Lexus in het ziekenhuis behandeld voor gebroken ribben, maar zal hij naar verwachting volledig herstellen.

Video: Lexus LX wordt metershoog gelanceerd in straatrace

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Mercedes-AMG A 45 S Nordschleife Lap

Mercedes-AMG A45 S klokt Nordschleife in 7:48 min

Achtervolging Antwerpse Ring

Enorme achtervolging E19 Antwerpse Ring