in

Liberty Walk Super Silhouette Skyline

Voor de 2020 Tokyo Auto Salon kwam Liberty Walk-oprichter Wataru Kato met iets unieks op de proppen; een Super Silhouette ER34 Skyline.

De Super Silhouette Formula raceserie was in de jaren ’80 zeer populair in Japan. Super Silhouette-raceauto’s leken op de productiemodellen, maar dan op steroïden en met krachtige turbomotoren en een buizenframe chassis. De auto die Kato wilde nabootsen was de Hasemi KDR30 Skyline met de iconische kleurstelling van Tomica.

Als basis gebruikte Liberty Walk een ER34 Nissan Skyline GT-T, waarvan de carrosserie flink aangepast moet worden om alle op maat gemaakte bodypanelen te kunnen plaatsen. De carrosserie is zo breed dat de Yokohama Advan Racing GT-wielen met dikke spacers gemonteerd moesten worden.

De standaard RB25DET werd ingewisseld voor een naar 3,1-liter opgeboorde L28 zes-in-lijn met drie twin-draft 50 mm Solex carburateurs. Door een L-serie motor te gebruiken is Liberty Walk trouw gebleven aan de originele raceauto, welke een tot 570 pk opgevoerde LZ20B viercilinder had.

Het gehele interieur is gestript en de cabine is zwart gespoten met een felgele Cusco-rolkooi, MOMO-stuurwiel en rode Bride Gita-kuipstoelen. Omdat het een showauto is en geen raceauto, heeft Liberty Walk luchtvering gebruikt in plaats van een schroefset.

Vanwege de complexiteit van de carrosserie, zal Liberty Walk geen losse bodykits verkopen maar enkel complete auto’s. In onderstaande video introduceert Wataru Kato de Super Silhouette Skyline aan Masahiro Hasemi, die met de Hasemi KDR30 Skyline racete in 1982 en 1983.

Video: Liberty Walk Super Silhouette Skyline

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Eerste rijtest met een Twin Turbo C8 Corvette

Eerste rijtest met een Twin Turbo C8 Corvette

Bizzarrini P538 voor het eerst in 32 jaar gepoetst

Bizzarrini P538 voor het eerst in 32 jaar gepoetst