in

Loeb & Delecour testen schreeuwende Peugeot 306 Maxi’s

Het WRC heeft Sébastien Loeb lang en breed achter zich gelaten, maar rally’s rijden zeker niet. De negenvoudig kampioen rijdt ieder jaar de Dakar Rally, de Andros Trophy en sinds jaar staat ook Extreme E op zijn kalender. Maar naast al deze kampioenschappen doet hij ook voor de lol mee aan lokale rally’s.

Dit weekend vindt de Rallye du Mont-Blanc 2021 plaats en Loeb doet samen met Francois Delecour mee met twee Peugeot 306 Maxi’s. Om zich voor te bereiden op deze rally trok het Sébastien Loeb Racing Team naar de Vogezen om te testen op de bochten asfaltwegen.

De Peugeot 306 Maxi’s dateren uit de jaren ’90 maar zijn nog altijd verschrikkelijk snel. De voorwielaangedreven bommetje beschikken over 300 pk op 960 kg en de atmosferische viercilinder schreeuwt het uit tot 10.000 tpm. Zet je speakers dus maar wat harder en geniet van twee rallylegendes op de limiet!

Video: Loeb & Delecour testen schreeuwende Peugeot 306 Maxi’s

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Honda Jazz rijdt dwars door vers gelegd asfalt

Honda Jazz rijdt dwars door vers gelegd asfalt

Huracán Performante heeft het moeilijk met Skoda Octavia RS

Huracán Performante heeft het moeilijk met Skoda Octavia RS