in

Lola T-332 Spyder NF11 Can-Am

De Can Am Series explodeerde qua populariteit in de late jaren ’60, met talentvolle coureurs en brute raceauto’s was het een klasse die gelijk veel fans trok. De bekende acteur annex coureur Paul Newman maakte deel uit van die Can Am periode en dit is het verhaal van de Newman-Freeman Lola T-332 Spyder NF11 Can Am – een werkelijk fantastische machine.

Andrew Kluver van Phenix Industries had altijd al een voorliefde voor extreme raceauto’s, en veel extremer dan dit 650 pk V8 monster wordt het niet. Deze Lola T-332 Spyder NF11 Can Am, ooit bestuurd door 1982 wereldkampioen Keke Rosberg, is het enige resterende exemplaar ter de wereld. Andrew heeft de 700 kilogram wegende Lola liefdevol gerestaureerd en geniet van het racen tijdens historische race-evenementen.

De auto is een publieksfavoriet dankzij de grote vleugels en natuurlijk het oorverdovende geluid die het produceert. Met dank aan Andrew kunnen we nog van deze ‘one of a kind’ Can-Am auto genieten en daar mogen we hem best dankbaar voor zijn!

Video: Lola T-332 Spyder NF11 Can-Am

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Nissan Koopt Maxima Na Het Zien van Geweldige Advertentie

Nissan koopt Maxima na het zien van geweldige advertentie

F1 Legends - Alain Prost

F1 Legends – Alain Prost