in

Lotus Esprit Addiction

Als je een verslaving moet hebben, dan maar aan iets als een Lotus Esprit. De meeste verslavingen zijn ongezond en de meeste sportauto’s onbetaalbaar, een Lotus Esprit is geen van beide.

De Lotus Esprit werd in 1976 geïntroduceerd en het Italdesign sprak gelijk aan, daarnaast werd de slogan  ‘performance through light weight’ wel heel letterlijk genomen want de Esprit S1 woog slechts 1.000 kilogram dankzij een fiberglass body. De 2.0-liter viercilinder produceerde 160 pk en dat was genoeg om in 6.8 seconden naar 100 km/h te sprinten.

Een reeks verbeteringen aan de eerste generatie resulteerde in de S2 (of Series 2) Esprit, die in 1978 werd geïntroduceerd. Er volgden uiteindelijk nog drie generaties totdat de productie van de Esprit in 2004 werd stopgezet. De Esprit schijnt overigens dit jaar zijn comeback te maken met een zesde generatie.

In onderstaande video vertelt de jonge Jonathan over zijn Esprit verslaving en hoe hij zijn jeugddroom liet uitkomen door niet één, maar twee Esprit’s te kopen.

Video: Lotus Esprit Addiction

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Formula One - My Passion, My Love, My Life

Formula One – My Passion, My Love, My Life

Op de Rollenbank - Honda S2000

Op de Rollenbank – Honda S2000