in

LTO BMW E30 begon als een digitale render

Khyzyl Saleem is een concept designer die waanzinnige digitale renders maakt van auto’s. Ongeveer een jaar geleden besloot Khyzyl een samenwerking aan te gaan met Eric Penelow onder de naam Live To Offend, kortweg LTO. Het doel van het bedrijf was een van de renders tot leven te brengen en de BMW E30 die we hieronder zien is de eerste concept car.

De BMW E30 die ze bij SEMA onthulden, was het eerste voorproefje van wat Live To Offend vanaf volgend jaar op de markt zal brengen; de realisatie van Khyzyl’s ontwerpen in fysieke vorm. De enorme spoiler met verstelbare Gurney-flappen is een voor de hand liggende hommage aan de BMW Group 5-racers, de Rotiform BM1-wielen zijn geïnspireerd op de originele BMW M1 en de widebody kit is vervaardigd uit koolstofvezel.

Onder de kap ligt een 3.2-liter zes-in-lijn S52-motor met een andere nokkenas en spruitstuk. Luchtvering van Air Lift Performance zorgt ervoor dat de E30 zonder moeite over drempels kan rijden maar wel de benodigde ‘stance’ heeft.

LTO heeft als doelstelling deze bodykit begin 2019 op de markt te brengen en zich dan te gaan focussen op een nieuwe concept car.

Video: LTO BMW E30

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Man bouwt Formule 1-auto van karton

Man bouwt Formule 1-auto van karton

Bugatti Chiron Top Speed

Bugatti Chiron’s topsnelheid is begrensd op 420 km/h