in

Luidruchtige auto’s op de bon geslingerd in Monaco

Top Marques kon dit jaar eindelijk weer plaatsvinden in Monaco, na een afwezigheid van 2 jaar door de coronapandemie. Dit auto-evenement staat in het teken van de dikste en meest exclusieve auto’s en trekt daarom hordes spotters naar het prinsendom.

Omdat de vele sportauto’s en supercars in het verleden nogal wat overlast veroorzaakten, stond er dit jaar op bijna iedere hoek van Monaco wel een politieagent die de boel scherp in de gaten hield. Gaf een bestuurder een kleine stoot gas, dan was de politie er als de kippen bij om een boete van €300 uit te schrijven.

Nou is dit bedrag voor de meeste supercar-eigenaren wel te overzien, dus bij een tweede overtreding werd de auto gelijk in beslag genomen. In totaal konden ruim 50 autobezitters hun sleutels afgeven en de auto pas vijf dagen later weer ophalen. Nee, zo wild als het vroeger was zal Top Marques nooit meer worden.

Video: Luidruchtige auto’s op de bon geslingerd in Monaco

Politie schrijft boetes

In beslag genomen auto’s

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Mercedes-AMG One laat active aero zien tijdens Goodwood

Mercedes-AMG One laat active aero zien tijdens Goodwood

Porsche 963 LMDh maakt debuut tijdens Goodwood FOS

Porsche 963 LMDh maakt debuut tijdens Goodwood FOS