in

Luister naar de geweldige symfonie van een BMW Z4 GT3 in de Alpen

Wat zou het geweldig zijn als deze machine nog steeds BMW’s huidige GT3-auto was… Ook al werd de BMW Z4 GT3 begin 2016 vervangen door de M6 GT3, wij kijken met weemoed terug naar deze verbluffend raceauto met zijn ongekend heerlijke soundtrack.

De Z4 GT3 werd in 2010 geïntroduceerd en in eerste instantie geleverd met een 4.0-liter V8-motor, goed voor 480 pk bij 8300 tpm. In vergelijking met concurrerende modellen kwam de Z4 GT3 vermogen tekort voor lange rechte stukken. Daarom homologeerde BMW in augustus 2010 de 4,4-liter V8-motor op basis van de straatlegale BMW M3 GTS. Deze uitvoering leverde maximaal 515 pk, het vermogen werd mede bepaald door de grootte van de voorgeschreven restrictor.

Op de palmares van de Z4 GT3 staan onder andere overwinningen tijdens de 24 uur van Dubai, Barcelona en Spa-Francorchamps. De belangrijkste 24 uurs race werd echter nooit gewonnen; de 24 uur van Nürburgring. In 2012 was de Z4 GT3 het snelste in kwalificatie en reed lange tijd op kop, maar pakte uiteindelijk net niet de overwinning. Over die race werd uiteindelijk een prachtige documentaire gemaakt; So Close. Absoluut de moeite waard om nog eens te bekijken als je net zo’n liefhebber bent van de BMW Z4 GT3 als wij.

Inmiddels racen enkele “afgedankte” Z4 GT3’s in hillclimb en in onderstaande video zien we wat beelden van afgelopen seizoen. Speakers vol open!

Video: BMW Z4 GT3 in de Alpen

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Lexus LC 500 Topsnelheid

Lexus LC 500 naar topsnelheid op de Autobahn

schumacher-making-of-a-legend

Michael Schumacher – The Making Of A Legend