in

Luister naar de nieuwe turbomotor in de Audi RS5 DTM

Er breekt een nieuw tijdperk aan in 2019 voor het Deutsche Tourenwagen Masters. Voor het eerst sinds 2000 wordt er niet geracet met atmosferische 4.0-liter V8-motoren maar met 2.0-liter viercilinder turbomotoren. Daarnaast heeft Mercedes-AMG afscheid genomen van de ooit zo populaire raceklasse terwijl Aston Martin juist haar entree maakt.

Naast de nieuwe motoren zijn ook de reglementen op het gebied van aerodynamica veranderd. Zo zijn de voorbumper, vloer, achtervleugel en diffuser gewijzigd. De banden blijven hetzelfde maar doordat de turbomotoren ruim 100 pk meer leveren, rond de 600 pk, zal de bandenslijtage toenemen.

Er is nog een kleine vier maanden te gaan voordat het nieuwe DTM-seizoen van start gaat, tot die tijd zullen Audi, BMW en Aston Martin de nieuwe bolides uitgebreid testen. In onderstaande video vertelt Mike Rockenfeller, 2013 DTM Champion, wat hij van de nieuwe Audi RS5 DTM vindt en waar de uitdagingen liggen.

Video: De nieuwe Audi RS5 DTM

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Aussies-heroveren-Guinness-World-Record-Burnout

Aussies heroveren Guinness World Record Burnout

Chris Harris Ferrari 488 Pista

Chris Harris test de Ferrari 488 Pista