in

Luister naar ’s werelds enige handgeschakelde Porsche 991 GT3 RS

Soms maken fabrikanten beslissingen waar autoliefhebbers niets van snappen, zoals een handgeschakelde versnellingsbak niet meer aanbieden voor de Porsche 991 GT3 RS. Gelukkig zijn er tuners die begrijpen dat de klant koning is en tegen het juiste bedrag al je wensen laten uitkomen. Al is dit zeker niet goedkoop!

De in Florida gevestigde tuner BGB Motorsports is zo’n tuner en zij kregen de opdracht om de eerste handgeschakelde 991 GT3 RS ter wereld te bouwen. BGB nam de transmissie van een 911 R en stelde de Porsche exact hetzelfde af, dus inclusief rev matching en de versnelling op het display van de GT3 RS. De transmissie zelf kostte $22.000 en de totale kosten van het aansluiten op de GT3 RS zijn ongeveer $45.000.

Porsche kwam onlangs terug op haar besluit om de 911 GT3 niet te voorzien van handmatige versnellingsbak, de gefacelifte 991 GT3 is namelijk gewoon weer te bestellen met pook. Laten we hopen dat de RS-versie in de toekomst ook weer met pook te bestellen is.

Video: ’s werelds enige handgeschakelde 991 GT3 RS

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Mick Schumacher eert vader met Benetton B194 demo

Mick Schumacher eert vader met Benetton B194 demo

De Tomaso Pantera

Deze man reed in een De Tomaso Pantera van de zaak