in

Luke Fink’s BMW E46 V10 Driftauto is een screamer

De E60-generatie M5 was volgens kenners niet de beste auto van BMW’s motorsport divisie, maar die monsterlijk V10-motor was een regelrechte sensatie. Drifter Luke Fink heeft zo’n S85 V10 in zijn BMW E46 driftauto laten bouwen en zoals we inmiddels weten is dat een heerlijke combo.

De uit Australië afkomstige Fink doet mee aan het King Of Nations Drift Championship en in deze video zien we Luke wat test runs doen op de parkeerplaats van het Yas Marina circuit in Abu Dhabi. Dit ding is zo luid dat als Fink in Abu Dhabi het gaspedaal intrapt we het hier kunnen horen.

Om de V10-motor passend te krijgen moest er een gat in de motorkap gemaakt, niet mooi maar wel functioneel. De motor zelf is nog redelijk origineel, er is alleen een andere nokkenas ingezet en een Nissan ontsteking met Link ECU. Aan de krukas levert de motor nu zo’n 550 pk.

Naast de actiebeelden hebben we ook nog een video van collega-drifter Chelsea Denofa die een ‘walk around’ doet langs de M3 van Fink, genoeg beeldmateriaal om je de komende 15 minuten van werk te houden.

Video: Luke Fink’s BMW E46 V10 Driftauto

Walk Around

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Zo werkt een verbrandingsmotor

Deze video laat precies zien hoe een motor werkt

20 jaar EuroNCAP crashtests

Euro NCAP bestaat 20 jaar, tijd voor een vergelijking