in

Man neemt Tesla Model 3 mee naar track day op Laguna Seca

Tesla’s zijn in één ding heel erg goed; hard accelereren. Buiten dat zijn het prima auto’s voor dagelijks gebruik maar ze zijn niet echt gemaakt voor het circuit. Tesla Model 3-eigenaar Matt Crowley besloot zijn elektrische auto desondanks toch mee te nemen naar een track day op Laguna Seca.

Crowley’s Model 3 is voorzien van Pirelli P Zero Nero GT-banden en een verlagingsset die de rijhoogte van de sedan met 2,5 centimeter verlaagt, dit helpt de rijeigenschappen iets te verbeteren. De Tesla wist negen ronden te voltooien op het 3.6 kilometer lange circuit en in die periode daalde het bereik van 368 km naar 151 km.

Het enige wat de Tesla Model 3 weerhield om meer en snellere rondetijden neer te zetten, waren de remmen. Na de vierde ronde kookte de remmen en lieten ze een spoor achter van remstof.

De beste rondetijd van Matt in zijn Model 3 was een 1:57.50, hoewel Crowley de auto niet tot het uiterste pusht. Dat is vergelijkbaar met de tijd van Jeremy Clarkson in de Honda NSX.

Via: Carscoops

Video: Tesla Model 3 op Laguna Seca

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Nordschleife Onboard Aston Martin Vantage Regen

Racen op de Nordschleife in de regen is scary shit

Top Gear Season 25 Episode 3

Top Gear Season 25 Episode 3