in

Man probeert expres zijn 13B wankelmotor op te blazen

Michael Vargas van Angel Motorsports was met zijn 1974 Mazda Rotary Pickup bij Cleetus & Cars. Hij had wat problemen met het vinden van brandstof op het circuit en tegen de tijd dat de tank gevuld was kon hij nog maar één run doen op de dragstrip.

In plaats van de Madza op de trailer te laden, besloot hij de 13B wankelmotor op te blazen… De motor is afkomstig uit een FD RX-7 en door Vargas voorzien van een Garrett GT42R Ball Bearing Turbo, een Elite inlaat en een 2-step systeem.

Hoewel Michael echt zijn best doet met een minuten durende burnout, lukt het niet om de 13B helemaal op te blazen. Er brak slechts een koelslang. En dan zeggen ze dat wankelmotoren onbetrouwbaar zijn.

Iedereen die een koptelefoon draagt, zet het volume even wat zachter want deze Mazda is oorverdovend in de toerenbegrenzer.

Video: Man probeert zijn 13B wankelmotor op te blazen

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

EKanooRacing's Mk5 Supra klokt 9.98 sec

EKanoo Racing’s Mk5 Supra klokt 9.98 sec op de kwart mijl

Mercedes-AMG GT R gaat 7x over de kop in Schwedenkreuz

Mercedes-AMG GT R gaat 7x over de kop in Schwedenkreuz