in

Man probeert verzekering op te lichten na crash op dragstrip

Iedereen die op het circuit racet zonder speciale verzekering is er bang voor, een flinke crash waarvoor je zelf moet opdraaien. De man in kwestie hier kan erover meepraten, al probeerde hij er wel onderuit te komen.

Robert Atlas crashte zijn witte Corvette in een betonnen barrière tijdens een dragrace bij Wild Horse Pass Motorsports Park. Tijdens het indien van zijn schadeclaim kwam Robert erachter dat schade tijdens race-evenementen niet werden vergoed door zijn verzekering, daarom vertelde hij Geico Insurance dat de crash plaatsvond op een nabijgelegen snelweg.

Geico geloofde het verhaal van Robert Atlas en betaalde hem $61.465. Niet veel later echter kwamen ambtenaren van Geico een YouTube-video van zijn crash tegen en sleepten hem voor de rechtbank. Atlas pleitte schuld aan verzekeringsfraude en moest het gehele bedrag terugstorten plus $1560 aan proceskosten betalen. Daarnaast kreeg hij ‘two years supervised probation‘.

Een circuit-verzekering is zeker niet goedkoop en dat is de reden waarom veel track day bezoekers het niet afsluiten, maar als je een auto bezit van zoveel waarde moet je gewoon geen enkel risico nemen.

Video: Corvette Crash

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Porsche 911 GT3 RS krijgt nieuw setje rubber bij verkeerslicht

Porsche 911 GT3 RS krijgt nieuw setje rubber bij verkeerslicht

Jozef Beres Impreza WRX

Jozef Beres en zijn 550 pk Subaru Impreza WRX