in

Deze man toverde zijn Ariel Atom om in 700 pk/700 kg monster

Sommige eigenaren nemen geen genoegen met de prestaties van hun auto, het kan namelijk altijd sneller, lichter en beter. Neem Jeff David uit Australië, hij bouwde in zijn garage een Ariel Atom om tot zijn eigen hypercar; de Quantum GP700.

Jeff begon met een standaard Atom, ontmantelde hem volledig en creëerde nieuwe carrosseriepanelen van koolstofvezel en kevlar. De voorvleugel is met de hand gemaakt en gebaseerd op een Formule 3-vleugel en zelfs het stuurwiel is op maat gemaakt.

De motor in de Ariel Atom had oorspronkelijk 300 pk, maar Jeff heeft de supercharged viercilinder opgevoerd tot een verbluffende 700 pk. Hierdoor heeft de auto een pk-gewichtsverhouding van 1:1, want het het gewicht is eveneens 700.

Van de Quantum GP700 is maar één exemplaar en dus zal Jeff zijn creatie niet snel verkopen, maar hij is bereid een nieuw exemplaar te bouwen mocht een klant het bedrag van $700.000 kunnen ophoesten.

Video: Quantum GP700

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

2018 Audi RS4 Review

Nieuwe Audi RS4 Avant is een must volgens Carfection

Dakar-auto lostrekken

Dakar-auto lostrekken, zo moet het niet