in

Mansory’s Rolls-Royce Cullinan ‘Coastline’

De Geneva Motor Show is helaas geannuleerd wegens het coronavirus, en dat is achteraf gezien maar goed ook. Anders raakten bezoekers verblind door het aanzicht van de wanstaltelijke Rolls-Royce Cullinan ‘Coastline’ van tuner Mansory.

De Cullinan ‘Coastline’ heeft een opnieuw ontworpen voorbumper met grotere luchtinlaten in combinatie met een lichtgewicht motorkap van koolstofvezel. Aan de zijkanten zijn de side skirts herontworpen voor een betere luchtstroom en om de Mansory ‘Coastline’ lager en langer te laten lijken. Ten slotte is de Rolls-Royce voorzien van een dakspoiler en een gewijzigde achterbumper.

Mansory heeft ook iets gedaan aan de prestaties van de V12-motor. Dankzij een remap van de ECU en een ander uitlaatsysteem levert de twaalfcilinder nu 610 pk (standaard 571 pk) evenals een verhoogd koppel van 950 Nm (standaard 850 Nm). Dit zorgt voor een sprint van 0 naar 100 km/h in slechts 5 seconden. De topsnelheid is verhoogd tot 280 km/h.

De grote blikvanger is echter het interieur, Mansory heeft ervoor gekozen de gehele cabine te bekleden in turquoise. Met uitzondering van de houten en metalen delen, is alles versierd met turquoise, van de vloermatten tot aan de dakbekleding en zelfs de ‘Spirit of Ecstasy’ op de motorkap.

Gelukkig worden er slechts 8 exemplaren omgebouwd tot ‘Coastline’.

Video: Mansory’s Rolls-Royce Cullinan ‘Coastline’

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Verstappen test nieuwe Circuit Zandvoort met Red Bull RB8

Verstappen test nieuwe Circuit Zandvoort met Red Bull RB8

BMW E30 M3 DTM

Originele BMW E30 M3 DTM raast over Rechberg hillclimb