in

March 75S met Cosworth DFV V8

Tijdens de 2016 Alpe del Nevegal hillclimb in Italië werd deze March 75S gefilmd, bestuurd door Luigi Moreschi. Helaas is de video wat kort als gevolg van het slechte weer tijdens de hillclimb, zonde want zo’n Cosworth DFV V8 klinkt goddelijk.

De DFV, Double Four Valvewerd door Cosworth geproduceerd voor Formule 1 teams. Van 1967 tot 1985 was de 3.0-liter 90° V8 DFV actief in de koningsklasse en met deze motor in hun rug werden 12 coureurs wereldkampioen. Naast Formule 1 werd de motor van Cosworth ook gebruikt in Le Mans, Formule 3000 en IndyCar Series.

Met de komst van turbomotoren in Formule 1, midden jaren ’80, stierf de schreeuwende Cosworth DFV een stille dood. Die nieuwe turbomonsters waren veel krachtiger dan de Cosworth DFV ooit was geweest en dus namen teams afscheid van de atmosferisch motor, tot ongenoegen van mede-oprichter Keith Duckworth die zei “Turbochargers are for people who can’t build engines.”

Video: March 75S met Cosworth DFV V8

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Chris Harris test de Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio

Chris Harris test de Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio

Onboard bij een Lotus 79 over Laguna Seca

Onboard bij een Lotus 79 over Laguna Seca