in

Martin Brundle neemt de Jaguar XJR-9 onder de loep

Dit is een van slechts twee Jaguar XJR-9’s gebouwd voor het IMSA GT Championship, compleet met een 750 pk sterke V12, koolstofvezel chassis en vijftraps-versnellingsbak. Chassis 388 is de enige XJR-9 die nog in originele staat is en dit exemplaar won in 1990 de Daytona 24 hours in de handen van Jones/Lammers/Wallace.

De auto werd gerund door Tom Walkinshaw Racing en is een iconische raceauto met vier podium finishes in 1988 en acht podium finishes in 1989. In 1990 werd de auto geupdate naar XJR-12 specificatie waarmee dus een overwinning in Daytona werd behaald en een podium in Sebring.

Dit 380 kilometer per uur monster wordt op 14 maart 2015 geveild tijdens Amelia Island Concours d’Elegance. Om alvast wat aandacht te trekken werd onderstaande video gemaakt waarin Max Girardo, Managing Director, RM Auctions Europe, de auto onder de loep neemt met niemand minder dan Martin Brundle, die zelf ook wat uurtjes heeft doorgebracht in de cockpit van de XJR-9.

Video: Martin Brundle neemt de Jaguar XJR-9 onder de loep

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

EVO TV Test de Audi R18 E-tron Quattro

EVO TV Test de 2014 Audi R18 E-tron Quattro

Top Gear Patagonia Special

Top Gear Patagonia Special