in

Maserati MC12 & Ferrari Enzo ZXX on Nordschleife

Kennen jullie Zahir Rana nog, die rijke Canadees die zijn Ferrari Enzo ZXX in de oceaan reed? Zijn Enzo ZXX by Edo Competition is ondertussen lang en breed gerestaureerd en dus nam hij zijn auto mee naar heilige grond; de Nürburgring Nordschleife. Samen met een door Edo Competition omgebouwde Maserati MC12 reed men over het legendarische circuit in de Eifel.

De vele spotters die aanwezig waren hebben ervoor gezorgd dat we genoeg beeldmateriaal hebben van dit bijzondere gebeuren. Sabine Schmitz was eveneens aanwezig en gaf Rana en zijn gevolg wat nuttig tips over de Nordschleife. Helaas konden de auto’s niet voluit gaan, de motoren produceerden meer dan 140 decibel en dat is eigenlijk veel te veel.

Ook al mocht het gaspedaal niet overal tot op de bodem ingetrapt worden, die twaalfcilinders klinken zelfs bij half gas fantastisch. Scroll daarom snel naar beneden om beide video’s te bekijken.

Video: Maserati MC12 & Ferrari Enzo ZXX

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Zie hoe de McLaren P1 getest wordt in de sneeuw

Zie hoe de McLaren P1 getest wordt in de sneeuw

Audi R18 E-Tron Quattro long-tail test op Monza

2013 Audi R18 E-Tron Quattro long-tail test op Monza