in

Maserati MC20 in Londen

De Maserati MC20 arriveerde vorig maand in Groot-Brittannië. Eerst op het Goodwood Festival of Speed en later werd de blauwe MC20 langs dealers gestuurd om te tonen aan potentiële klanten. Spotter The FTJJ zocht de Maserati op in Londen en maakte onderstaande beelden van de nieuwe sportwagen.

Met de MC20 keert Maserati na jaren afwezigheid terug in het sportwagensegment. Een nieuw ontwikkelde 3.0-liter twin turbo V6-motor, genaamd Nettuno, zorgt voor een vermogen van 630 pk en 730 Nm op de achterwielen. Met een drooggewicht van 1500 kg is er een pk/gewichtsverhouding van 1 pk per 2,33 kg. Hierdoor sprint de Maserati in 2,9 seconden naar 100 km/h. Tweehonderd kilometer per uur staat na 8.8 seconden op de teller en de topsnelheid bedraagt 325 km/h.

Door de aërodynamica onder de MC20 te optimaliseren is de carrosserie vrij gebleven van vleugels en flapjes, de MC20 heeft rustige en vloeiende lijnen wat hem bijzonder stijlvol maakt in onze ogen. De zescilinder horen we niet echt in deze video, maar hij maakt in ieder geval geluid. Dat zal bij toekomstige MC20’s niet altijd het geval zijn, want er komt ook een volledig elektrische versie.

Video: Maserati MC20 in Londen

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Pagani Huayra R

Nieuwe Pagani Huayra R gespot op Monza

Ferrari-bestuurder rijdt nieuwe Roma vast in steeg

Ferrari-bestuurder rijdt nieuwe Roma vast in steeg