in

Mat Armstrong’s Murcielago rookt en verliest vloeistoffen

Zoals we gister al schreven doen er een hoop YouTubers mee aan de 2023 editie van de Gumball 3000 Rally. Een daarvan is Mat Armstrong, die erom bekend staat gecrashte sportauto’s en supercars eigenhandig op te lappen. Met een van zijn projecten nam hij deel aan de wereldberoemde rally, namelijk de felgroene Lamborghini Murcielago.

De supercar behoorde ooit toe aan een verhuurmaatschappij en toen Mat Armstrong de Murcielago kocht was hij in zeer slechte staat. De 6.2-liter V12-motor was kapot en lag uit elkaar, alle elektronica was doorgebrand, de versnellingsbak werkte niet en de algehele staat van de Lamborghini was dramatisch. Niemand zou aan zo’n project beginnen, maar Mat wel. Het is tenslotte waar hij zijn geld mee verdient op YouTube.

Na een lange restauratie met zijn vader en team was de Lamborghini Murcielago dusdanig opgeknapt dat hij volgens Mat geschikt was om deel te nemen aan de Gumball 3000. De eerste twee etappes overleefde de 20 jaar oude supercar, maar in Londen ging het mis. Na een paar keer revven begon de twaalfcilinder ineens flink te roken en wat vloeistoffen te verliezen.

Volgens de filmer is de motor opgeblazen, wij denken dat dit wat overdreven is en de 6.2-liter motor koelvloeistof is verloren. Het schijnt in ieder geval einde Gumball te zijn voor Armstrong, al heeft hij daar zelf nog niets over gedeeld.

Video: Mat Armstrong’s Lamborghini Murcielago

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Gehuurde Mercedes GLE raast met 200 km:h over de A27

Gehuurde Mercedes GLE raast met 200 km/h over de A27

Op de Rollenbank - Mercedes-Benz E63 AMG

Op de Rollenbank – Mercedes-Benz E63 AMG