in

Max Verstappen Onboard Florida Winter Series

Tijdens zijn allereerste weekend in de autosport heeft Max Verstappen gelijk zijn pure snelheid gedemonstreerd. Op uitnodiging van Ferrari is de zoon van Jos Verstappen naar Amerika afgereisd voor de Florida Winter Series. De serie is opgezet als leerschool voor aspirant autocoureurs zoals Max. Tijdens het vier ronden tellende kampioenschap worden drie verschillende circuits in de Verenigde Staten aangedaan – Sebring, Palm Beach en Homestead – waarbij op de laatste baan op twee verschillende lay-outs wordt gereden.

Het startveld bestaat onder andere uit Lance Stroll (karting), Antonio Fuoco (kampioen 2013 Formule Renault 2.0 Alps), Raffaele Marciello (kampioen 2013 FIA European Formula 3), Ed Jones (kampioen 2013 European F3 Open Championship) en Dennis van de Laar, Nicholas Latifi en Tatiana Calderon uit het FIA European Formula 3 kampioenschap. Geen onervaren startveld dus.

Max Verstappen Florida Winter SeriesTijdens de vrije trainingen op Sebring waren er nog wat problemen met de elektronica van de auto maar nadat er van auto werd gewisseld was de jonge Limburger constant in de top te vinden. Na afloop van de tweede kwalificatie op Sebring prijkte zijn naam bovenaan de tijdentabel. Met een tijd van 2:02.457 had Max zijn eerste pole positie in de Florida Winter Series binnen. Een tijd die zelfs als absoluut snelste rondetijd zou blijven staan.

Een vierde plaats was het beste resultaat van Max Verstappen na drie races in Sebring. Onervarenheid en pech zorgde ervoor dat een podiumklassering er niet in zat tijdens het eerste raceweekend van de Florida Winter Series, maar al met al was het bijzonder leerzaam in Sebring, zo beaamde de 16-jarige coureur na afloop.

Video: Max Verstappen Onboard Florida Winter Series

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

A Special Nissan 300ZX

A Special Nissan 300ZX

RX-7 Bestuurder maakt een geweldige save

Bestuurder van een RX-7 maakt een geweldige save