in

Max Verstappen test Formule Renault 2.0

De beste karter ter wereld, Max Verstappen, maakt volgend jaar de overstap naar de Formule Renault 2.0. Na het behalen van de meest prestigieuze titels in de hoogste klassen van de kartsport staat Max Verstappen – tweevoudig Europees kampioen en wereldkampioen KZ karting – aan de vooravond van de stap naar de autosport. Overigens wil Max Verstappen nog een Wereldkampioenschap binnenslepen, het WK karting in de klasse KF. Wint Max deze dan heeft hij alle EK, WK en WSK kampioenschappen gewonnen. Uniek!

Max heeft zijn eerste meters in een raceauto inmiddels afgelegd. In Groot-Brittannië maakte het op dat moment nog 15-jarige talent zijn debuut in een Formule Renault 2.0 auto op het circuit van Pembrey. In de tweedaagse privétest met Manor MP Motorsport op 14 en 15 augustus liet Max meteen een ijzersterke indruk achter. Met eenzelfde 2013-specificatie Formule Renault 2.0 was tot dan toe namelijk 52.7 seconden de snelste rondetijd, Max Verstappen zette een tijd neer van 52.4 seconden.

Afgelopen woensdag heeft Max zijn tweede Formule Renault test gehad op het circuit van Hockenheim. Daar kwam de inmiddels 16-jarige coureur in actie met een auto van het Belgische KTR. In totaal heeft Max 160 ronden gereden op Hockenheim, zowel op een droge baan als een natte baan. “De komende tijd is het belangrijk om ervaring op te doen met verschillende teams en hun werkwijze te zien. Daar steek je veel van op en kan ik meenemen naar volgend jaar.”

In onderstaande video zien we Max Verstappen in actie op Hockenheim.

Video: Max Verstappen test Formule Renault 2.0

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Jaguar XKR 6.8 at Swiss Hillclimb

Jaguar XKR 6.8 at Swiss Hillclimb

Jeremy Clarkson Test McLaren P1

Jeremy Clarkson Test McLaren P1