in

Mazda DPi verbreekt lap record op Daytona

Hoewel pole position bij een 24 uurs race niet van groot belang is, doet het zeker geen kwaad om vooraan te starten. Op donderdag, tijdens de kwalificatie voor de Rolex 24 hours in Daytona, knalde Mazda Team Joest met Oliver Jarvis achter het stuur naar pole position en verbrak daarbij het ronderecord. Dat record had 26 jaar standgehouden, neergezet in 1993 door AAR Toyota.

Het Mazda-project begon vijf jaar geleden, toen kwalificeerde het team als laatste op de grid. Niet als laatste in het prototypeveld, maar zelfs achter de GT-wagens. In vijf jaar tijd is Mazda dus letterlijk van de laatste plek naar de eerste plek opgeschoven. Dit is te danken aan een sterke ontwikkeling van de motor en het chassis, maar zeker ook de verdiensten van Joest Racing die sinds vorig jaar de Mazda RT24-P DPi runnen.

Mazda’s kwalificatietijd op Daytona in 2014 was 1:49,734 minuten, Oliver Jarvis’ ronderecord van 2019 is 1:33,68 minuten. Hieronder kun je de onboard video van het rondje bekijken, de race start vanmiddag om 14:30.

Video: Mazda DPi lap record op Daytona

Mazda DPi verbreekt lap record op Daytona

Wat vond je van deze video?

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.