in

Mazda DPi verbreekt lap record op Daytona

Hoewel pole position bij een 24 uurs race niet van groot belang is, doet het zeker geen kwaad om vooraan te starten. Op donderdag, tijdens de kwalificatie voor de Rolex 24 hours in Daytona, knalde Mazda Team Joest met Oliver Jarvis achter het stuur naar pole position en verbrak daarbij het ronderecord. Dat record had 26 jaar standgehouden, neergezet in 1993 door AAR Toyota.

Het Mazda-project begon vijf jaar geleden, toen kwalificeerde het team als laatste op de grid. Niet als laatste in het prototypeveld, maar zelfs achter de GT-wagens. In vijf jaar tijd is Mazda dus letterlijk van de laatste plek naar de eerste plek opgeschoven. Dit is te danken aan een sterke ontwikkeling van de motor en het chassis, maar zeker ook de verdiensten van Joest Racing die sinds vorig jaar de Mazda RT24-P DPi runnen.

Mazda’s kwalificatietijd op Daytona in 2014 was 1:49,734 minuten, Oliver Jarvis’ ronderecord van 2019 is 1:33,68 minuten. Hieronder kun je de onboard video van het rondje bekijken, de race start vanmiddag om 14:30.

Video: Mazda DPi lap record op Daytona

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

BMW E36 325i Garrett GTX4294R

Deze BMW E36 325i heeft een 70mm Garrett Turbocharger

Renault Kangoo Turbodiesel

Twincharged Renault Kangoo drift over bevroren meer