in

McLaren 12C GT3 Lap Record Full Nürburgring Circuit

Eerder dit jaar kwalificeerde McLaren GT fabrieksrijder Kevin Estre de Dörr Motorsport McLaren 12C GT3 op pole position voor de 24 uur van Nürburgring. De onwaarschijnlijk snelle ronde van de Fransman was maar liefst zes seconden sneller dan het record van 2013, neergezet door Frank Stippler.

Kevin Estre had 8’10″921 nodig om de Nürburgring af te werken in zijn McLaren 12C GT3 en zette zijn eerste concurrent, de BMW van Maxime Martin, op meer dan twee seconden. Estre had maar één ronde nodig om het bestaande record aan flarden te rijden en de concurrentie achter zich te laten. Uiteraard was het gehele team uitzinnig met dit record, “De wagen was nerveus op de GP-omloop, maar op de Nordschleife kon ik helemaal voluit gaan. Ik heb heel wat risico genomen en ben dan ook zeer tevreden met dit resultaat.”

Zoals hierboven al aangegeven is deze rondetijd neergezet om het complete Nürburgring circuit, het Grand Prix circuit en de Nordschleife. Helaas bleek de McLaren 12C GT3 in de 24 uur van Nürburgring niet erg betrouwbaar en viel in de openingsfase al uit met technische problemen. Dit record pakken ze Kevin Estre en McLaren echter niet meer af, de onboard video is dan ook een must see, al is het geluid wel enigszins ruk.

Video: McLaren 12C GT3 Lap Record Full Nürburgring Circuit

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Formule 1 2014 - Italian Grand Prix Highlights

Formule 1 2014 – Italian Grand Prix Highlights

Ferrari 355 Challenge klinkt glorieus tijdens hillclimb

Ferrari 355 Challenge klinkt glorieus tijdens hillclimb