in

McLaren-teambaas Stella reageert op 1-2 finish in Hongarije

McLaren heeft voor het eerst sinds de Grand Prix van Monza in 2021 weer een 1-2 finish behaald. Oscar Piastri won de GP in Hongarije voor teamgenoot Lando Norris, maar daar ging een hele discussie via de boordradio aan vooraf.

Lando Norris had namelijk via een ‘undercut’ de leidende posititie van teamgenoot Piastri overgenomen. De afspraak was dat Norris deze plek zou teruggeven aan Piastri, maar de Brit dacht daar duidelijk anders over. Hij vergrootte het gat naar zijn teamgenoot tot ruim 5 seconden en liet zien dat hij de snellere coureur was op de Hungaroring, maar de teamorder bleef staan; Norris moest de plek teruggeven aan Piastri.

Na veel discussie en lang twijfelen liet Norris met nog twee ronden te gaan zijn teamgenoot voor de hoofdtribune erlangs. Dat kost de Brit weliswaar 7 punten in het kampioenschap, maar was ook volgens Norris uiteindelijk de juiste beslissing. “Oscar heeft mij ook vaak genoeg geholpen. Ik werd in deze positie gebracht en dat moest opgelost worden.

Teambaas Andrea Stella was in zijn nopjes met de manier waarop de coureurs omgingen met het ingewikkelde McLaren-plan. “Teamwork is heel belangrijk voor dit team. Als je geen teamspeler bent, hoor je niet bij McLaren.” De uitgebreide reactie van Stella zie je hieronder.

Video: McLaren-teambaas Stella reageert op 1-2 finish in Hongarije

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Sky Sports analyseert Hamilton vs Verstappen in Hongarije 2024

Sky Sports analyseert Hamilton vs Verstappen in Hongarije 2024

Volledige boordradio tussen Norris en Engineer in Hongarije

Volledige boordradio tussen Norris en Engineer in Hongarije