in

De meeste extreme Alfa Romeo raceauto van dit moment

Voor zover wij weten bouwt Alfa Romeo op dit moment geen raceauto’s, maar als de Italiaanse fabrikant het monster van Marco Gramenzi ziet moet het toch weer gaan kriebelen.

De op de Alfa Romeo 4C gebaseerde raceauto is ontwikkeld door Picchio Racing voor het 2017 CIVM, het Italiaanse Hillclimb Kampioenschap. We schrijven weliswaar 4C, maar de enige onderdelen die van de straatauto komen zijn het koolstofvezel chassis en enkele bodypanelen. Al het andere is nieuw ontwikkeld door Picchio Racing.

De wielbasis is met zo’n 30 cm verlengd, de ophanging is van het type push-rod en de wielen zijn van een Formule-auto. De motor is een 1.750cc viercilinder die nu 600 pk bij 8200 tpm levert en 580 Nm koppel bij 7500 tpm.

De raceauto wordt nog verder doorontwikkeld voor het kampioenschap van volgend jaar, de Trofeo Vallecamonica waaraan hij afgelopen weekend deelnam moet dan ook gezien worden als een test. De video bevat een flink aantal detail shots, de warming-up en een paar fly-bys. Ik kan niet wachten om dit ding volgend jaar voluit te zien gaan!

Video: Alfa Romeo 4C Hillclimb

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

NASCAR Truck

Deze NASCAR Truck race finish slaat echt alles

FIA WEC 2016 - Mexico Highlights

FIA WEC 2016 – Autódromo Hermanos Rodríguez Highlights