in

Mega Crash Loic Duval tijdens vrije training Le Mans

De #1 Audi R18 E-tron Quattro met Loic Duval achter het stuur is tijdens de eerste vrije training op Le Mans zeer zwaar gecrasht. De Franse coureur verloor de controle over zijn bolide in de Porsche bochten, net toen hij bezig was met een snelle ronde. Wat de oorzaak is van de crash blijft onduidelijk, er zijn nog geen beelden van de crash maar het lijkt erop dat de auto het luchtruim heeft gekozen en vol in de vangrail is geklapt.

De sessie werd direct onderbroken met een code rood en Loic Duval is met spoed naar het medisch centrum gebracht. Na enige tijd verklaarde Dr. Wolfgang Ullrich van Audi tegenover Radio Le Mans dat Duval bij kennis was na de crash, een enorme opluchting voor iedereen. Er is nog geen nieuws over eventuele verwondingen bij de Fransman, er is alleen bekendgemaakt dat de Audi coureur vanuit het medisch centrum naar het ziekenhuis is vervoerd voor nader onderzoek.

Wat deze crash voor gevolgen heeft voor het verdere verloop van de #1 Audi tijdens Le Mans is onbekend, maar iedereen haalt opgelucht adem met vorig jaar nog vers in het geheugen. De afgelopen jaren hebben we flink wat crashes gezien met de LMP1 auto’s, remember Alan McNish in 2011 en Anthony Davidson in 2012?

Update: Audi bevestigt dat Duval ongedeerd is na horrorcrash. De Fransman heeft enkel twee schaafwonden, aan zijn nek (door de veiligheidsriemen) en aan zijn been. Desondanks zal hij niet meer deelnemen aan Le Mans, hij wordt vervangen door Marc Gene. De auto moet voor de tweede kwalificatie weer in orde zijn.

Video: Mega Crash Loic Duval Le Mans

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

2 Reacties

Laat een reactie achter
  1. Er is inderdaad weinig over van de auto, dan lijkt het haast wel een wonder dat Duval zonder kleerscheuren eruit is gekomen. Ben benieuwd hoe snel Audi een nieuwe auto in elkaar heeft gezet en hoeveel dit effect heeft voor de auto op de race.

Reageer op deze video

Ferrari 348 Challenge Twin Turbo

Ferrari 348 Challenge Twin Turbo

Nordschleife nu beschikbaar voor Forza 5

Nordschleife nu beschikbaar voor Forza 5