in

Megacrash met 180 km/h na achtervolging op A15

Op 29 juni overvielen twee mannen een supermarkt in Berkel en Rodenrijs. Ze deden een greep uit verschillende kassalades en verzamelden rookwaren, waarna ze zich uit de voeten maakten. Hun vertrek werd opgemerkt door een getuige, die daar snel melding van maakte bij de politie.

De achtervolging werd direct ingezet en de politiehelikopter volgde de verdachte auto en meerdere politieauto’s sloten aan. De verdachten gaven zich niet zomaar gewonnen en reden met hoge snelheid over de A15 richting Rotterdam. Wanneer de politie een poging doet de auto in te boxen gaat het enorm fout.

Ter hoogte van Hardinxveld Giessendam vloog de auto over de vangrail en ging zeker 4 keer over de kop en belandde in een sloot. De twee mannen kwamen er wonderbaarlijk goed vanaf en hielden er slechts lichte verwondingen aan over. Ze zijn in het ziekenhuis nagekeken en daarna overgebracht naar het politiebureau. Hun buit lag verspreid op de plaats van het ongeluk en het nabijgelegen spoor. De A15 is uren afgesloten geweest voor onderzoek.

Deze dashcambeelden zijn afkomstig vanuit een van de politieauto’s in achtervolging.

Video: Megacrash met 180 km/h na achtervolging op A15

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Speedmakers Golf 2

Speedmakers Golf Mk2 haalt 332 km/h in 800 meter

Kyle Busch and Kyle Larson beat and bang to the finish

In NASCAR is wraak nemen heel normaal