in

Megacrash tijdens 24H Spa 2021 – Update nieuwe beelden

De 24 Hours of Spa 2021 ging vanmiddag om 16.30 van start. Binnen een half uur werd de race al geneutraliseerd wegens een megacrash bovenop Raidillon.

Williams-testrijder Jack Aitken crashte met een Lamborghini Huracan in de bloedsnelle bocht. De GT3-auto stuiterde terug de ideale lijn op en de Brit werd vervolgens geraakt door teamgenoot Franck Perera, Davide Rigon en Kévin Estre. Estre en Perera konden ongedeerd uitstappen, maar Aitken en Rigon zijn naar het ziekenhuis gebracht voor niet-levensbedreigende verwondingen.

De crash werd niet uitgezonden tijdens de livestream waardoor het lange tijd onduidelijk was waarom er überhaupt een full course yellow was. De opruim- en reparatiewerkzaamheden namen meer dan één uur in beslag en druppelde er nieuws binnen van een serieuze crash. Ondertussen verschenen er wel video’s op YouTube van het ongeluk, gefilmd door toeschouwers.

Update: Nieuwe beelden!!

Video: Megacrash tijdens 24H Spa 2021

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Verstappen helemaal klaar met vragen over Silverstone-incident

Verstappen helemaal klaar met vragen over Silverstone-incident

De reactie van Esteban Ocon na zijn zege in Grand Prix Hongarije

De reactie van Esteban Ocon na zijn zege in Grand Prix Hongarije