in

Mercedes Actros vs Scania R500 Dragrace & Remtest

Dit is een dragrace die we niet zagen aankomen, CarWow heeft namelijk twee trucks naast elkaar gezet voor een dragrace, rollende race en remtest!

Mat zit in een Mercedes Actros, met een enorme 10,7-liter dieselmotor die 480 pk produceert! Naast hem hebben we Yianni, die in de Scania R500 zit, met een gigantische 13-liter dieselmotor die 500 pk levert.

Het is de eerste keer dat zowel Mat als Yianni in een vrachtwagen rijden, en gezien het feit dat ze allebei geen ervaring hebben is het maar goed dat beide trucks automatische versnellingsbakken hebben.

De vergelijking begint met twee races over een kwart mijl. Hierna krijgen we twee rollende races te zien waarin de trucks een trailer trekken en natuurlijk de remtest. Voor deze video moet je wel even wat tijd uittrekken, het zijn niet bepaald snelle voertuigen dus de video duurt 16 minuten.

Video: Mercedes Actros vs Scania R500 Dragrace & Remtest

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Datsun 280Z krijgt eerste wasbeurt in 44 jaar!

Datsun 280Z krijgt eerste wasbeurt in 44 jaar!

Op de Rollenbank - BMW 116i

Op de Rollenbank – BMW 116i