in

Mercedes-AMG GLC 63 S zet Nürburgring-record voor SUV’s

De Mercedes-AMG GLC 63 S is officieel de snelste SUV op de Nürburgring Nordschleife, de beroemde omloop werd in 7 minuten en 49.369 seconden geklokt. Hiermee is de Duitse SUV een kleine 2 seconden sneller dan de Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio.

Mercedes-AMG testrijder Markus Hofbauer had slechts één rondje nodig met de GLC 63 S om het ronderecord veilig te stellen, een knappe prestatie gezien de herfstige periode waarin werd gereden. Daarnaast lijkt het erop dat Mercedes-AMG een standaard exemplaar heeft gebruikt, waar Alfa Romeo hun Stelvio had voorzien van een kuipstoel, veiligheidsharnas, rolkooi en geen achterbank.

De Mercedes-AMG GLC 63 S wordt aangedreven door de bekende 4.0-liter V8-motor met twee turbochargers. In de SUV levert de achtcilinder 510 pk en 700 Nm koppel, ondanks een gewicht van 2 ton staat 100 km/h al na 3.8 seconden op het display. Standaard is de GLC 63 S begrenst op 250 km/h, maar Markus behaalde in dit exemplaar op Döttinger Höhe een snelheid van bijna 270 km/h.

Video: Mercedes-AMG GLC 63 S Nordschleife Lap

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

De Goedkoopste Aston Martin in de U.S.

De goedkoopste Aston Martin in de U.S.

Yann Ehrlacher 360 graden spin in Macau

Yann Ehrlacher maakte een 360 graden spin in Macau