in

Mercedes-AMG GLC 63 S zet Nürburgring-record voor SUV’s

De Mercedes-AMG GLC 63 S is officieel de snelste SUV op de Nürburgring Nordschleife, de beroemde omloop werd in 7 minuten en 49.369 seconden geklokt. Hiermee is de Duitse SUV een kleine 2 seconden sneller dan de Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio.

Mercedes-AMG testrijder Markus Hofbauer had slechts één rondje nodig met de GLC 63 S om het ronderecord veilig te stellen, een knappe prestatie gezien de herfstige periode waarin werd gereden. Daarnaast lijkt het erop dat Mercedes-AMG een standaard exemplaar heeft gebruikt, waar Alfa Romeo hun Stelvio had voorzien van een kuipstoel, veiligheidsharnas, rolkooi en geen achterbank.

De Mercedes-AMG GLC 63 S wordt aangedreven door de bekende 4.0-liter V8-motor met twee turbochargers. In de SUV levert de achtcilinder 510 pk en 700 Nm koppel, ondanks een gewicht van 2 ton staat 100 km/h al na 3.8 seconden op het display. Standaard is de GLC 63 S begrenst op 250 km/h, maar Markus behaalde in dit exemplaar op Döttinger Höhe een snelheid van bijna 270 km/h.

Video: Mercedes-AMG GLC 63 S Nordschleife Lap

Mercedes-AMG GLC 63 S zet Nürburgring-record voor SUV’s

Wat vond je van deze video?

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *