in

Mercedes-AMG GT 63 S 4-Door gaat dwars in de regen

Iedereen houdt van een snelle ronde op het circuit, en de Mercedes-AMG GT 63 S 4-Door is een van de snelste sedans die je daarvoor kunt gebruiken. Maar als het regent kun je je ook vermaken met drift mode, waardoor het vermogen enkel naar de achterwielen gaat en niet beperkt wordt door tractiecontrole.

De video hieronder neemt ons mee naar het Circuit de Nevers Magny-Cours, waar achter het stuur van de GT 63 S iemand van Motorsport Magazine zit die met speels gemak de sedan dwars over het circuit stuurt. En niet alleen in de langzame bochten, maar ook in de lange doordraaiers van het circuit waar de snelheid toch aardig oploopt.

De vierdeurs sedan van AMG bevat een 4,0-liter twin turbo V8-motor die goed is voor 639 pk en 900 Newtonmeter aan koppel. Op de Autobahn kan hij een snelheid van dik 300 km/h halen.

Een negentraps automatische transmissie stuurt het vermogen nornaal gesproken zowel naar de voor- als de achteras, maar nu dus even niet en dan krijg je dit soort video’s.

Video: Mercedes-AMG GT 63 S 4-Door gaat dwars in de regen

  • Mr. Autostrada

    Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Mercedes-AMG GT 63 S 4-Door gaat dwars in de regen

Reageer op deze video