in

Mercedes-AMG One is bijna gereed voor productie

Het is alweer even geleden dat we nieuws hebben gehoord rondom de Mercedes-AMG One. De ontwikkeling van de hypercar heeft jaren vertraging opgelopen sinds zijn introductie in 2017, maar het lijkt erop dat Mercedes-AMG steeds dichterbij productie komt.

De Mercedes-AMG One is een van de meest langverwachte hypercars en de fabrikant heeft gisteren een nieuwe promovideo gedeeld waarin we een prototype aan het werk zien. De video is gefilmd op het testcircuit van Mercedes in Immendingen en Daimler-baas Ola Kallenius bevestigt dat de ontwikkeling van de One in de laatste fase bevindt en zegt dat de auto op maximaal vermogen draait.

Dit houdt in 1.000 pk dankzij de 1.6-liter V6-hybride-benzinemotor en vier elektromotoren. De krachtoverbrenging vindt plaats door middel van een achttraps transmissie. Voluit moet de AMG One een snelheid van 350 km/h halen, maar het is vooral de acceleratie naar 200 km/h die imponeert. Slechts 6 seconden heeft de hypercar nodig voor deze sprint.

Video: Mercedes-AMG One is bijna gereed voor productie

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Dascammer heeft ruzie met Mercedes bestelbus

Dashcammer heeft ruzie met Mercedes bestelbus

Porsche 997 GT2 RS versus 991 GT2 RS

Porsche 997 GT2 RS versus 991 GT2 RS