in

Mercedes-AMG One wederom aan het werk gezet op de Nordschleife

In april van dit jaar maakte de Mercedes-AMG One zijn debuut op de Nordschleife en de hypercar keerde vorige week terug op ‘s-werelds langste testbaan.

In deze nieuwe spionage-video zien we twee Mercedes-AMG One-prototypes in actie op de Nürburgring Nordschleife. Beide prototypes hebben een nieuwe wrap en zijn nagenoeg ongecamoufleerd, wat ons doet vermoeden dat deze unieke hypercar nu écht bijna klaar is.

Een Formule 1-auto voor op de weg klinkt als een cliché, maar als je luistert naar het geluid van deze turbocharged V6-motor dan hoor je direct de overeenkomst met de krachtbron van Mercedes’ F1-auto. AMG moest echter nogal wat obstakels overwinnen om de immens gecompliceerde motor geschikt te maken voor de openbare weg. De One liep hierdoor jaren vertraging op en het geduld van de 275 kopers werd flink op de proef gesteld. Maar dat geduld wordt beloond met een waanzinnige bolide!

Mercedes-AMG heeft natuurlijk al het record in handen met de Black Series, maar de AMG One heeft alle ingrediënten om het record voor productieauto’s op de Nürburgring te verbreken. Laten we hopen dat er een getimede ronde gaat komen!

Video: Mercedes-AMG One aan het werk op de Nordschleife

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Max Verstappen bij Sky Sports na zege Monaco Grand Prix

Max Verstappen bij Sky Sports na zege in Monaco

NASCAR 2021 - Texas Grand Prix Highlights

NASCAR 2021 – Texas Grand Prix Highlights