in

Mercedes-Benz C200 met 220 km/h gepakt op de A28

De verkeerspolitie rijdt op de A28 bij Amersfoort als ze ingehaald worden door een witte Mercedes-Benz C200. Op dit stuk snelweg mag je ’s avonds 130 kilometer per uur, maar de Mercedes-bestuurder rijdt overduidelijk een stuk harder.

Er wordt direct een meting gestart door de agenten in de onopvallende politieauto en de gemiddelde snelheid over 1.872 meter komt uit op 181 km/h. Een overschrijding van 45 km/h. Het lijkt er dus op de Mercedes-bestuurder nog nét zijn rijbewijs mag houden, maar er volgen nog meer overtredingen.

Even verderop kleeft de C200 op slechts een paar meter afstand bij een Volkswagen Transporter, die inderdaad nogal onnodig links rijdt maar dat is natuurlijk geen excuus om te bumperkleven. Nadat de VW aan de kant is gegaan trapt de Mercedes-bestuurder wederom het gaspedaal stevig naar beneden, maar nu in een 100 km/h-zone.

Als de verkeerspolitie de bestuurder aan de kant zet wordt hij getrakteerd op een reeks boetes, EMG-cursus en een invordering van het rijbewijs.

Video: Mercedes-Benz C200 met 220 km/h gepakt op de A28

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
porsche-992-gt3-rs-mr

Porsche 992 GT3 RS met Manthey Racing Pack vlamt over de Nurburgring

LTO BMW E30 Touring

LTO’s BMW E30 Touring is one of a kind