in

Mercedes-AMG CLA45 Promovideo

Mercedes-AMG trapt het voorjaar van 2013 goed af, in de “Big Apple” viert de CLA45 AMG  zijn wereldpremière op de New York International Auto Show. De filosofie achter deze vierdeurs mid-serie coupe komt overeen met de succesvolle CLS63 AMG, de trendsetter onder de vierdeurs high-performance coupes.
Eén blik op de CLA45 volstaat om te zien dat AMG Performance ook hier zijn werk weer goed heeft gedaan. Onder de kap ligt een twee-liter turbomotor die een indrukwekkende 360 pk en 450 Nm levert, genoeg om de Mercedes-AMG CLA45 in 4,6 seconden naar de 100 km/h te lanceren.

Onder normale omstandigheden is de CLA45 een voorwielaandrijver, de 7-traps Speedshift DCT-transmissie met dubbele koppeling kan echter ook de pk’s verdelen over vier wielen wanneer er stevig gas wordt gegeven. Met een brandstofverbruik van 6,9 liter per 100 km voldoet de CLA45 aan de meest hoge eisen. Dit is echter alleen haalbaar wanneer je de automaat zijn werk laat doen, zet je hem in de Manual-modus en trek je zelf aan de flippers achter het stuur dan wordt de hoonigan in je al snel wakker.

In september zal de levering van de Mercedes-AMG CLA45 starten. Hoeveel de vierdeurs coupé gaat kosten is nog niet bekend.

Video: Mercedes-AMG CLA45 Promo

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Porsche Panamera Superstars Test

Porsche Panamera Superstars Test

Monster Energy - Recoil

Monster Energy – Recoil