in

Mercedes-Benz E430 Lorinser naar topsnelheid op de Autobahn

Hoe hard kan een jaren ’90 Mercedes-Benz E-Klasse uit de W210-generatie nog op de Duitse Autobahn? In deze video zien we een E430 Lorinser, uitgerust met een 279 pk sterke 4.3-liter V8-motor, naar zijn topsnelheid getrapt worden.

De klassieke Benz is dus onder handen genomen door de eveneens klassieke tuner Lorinser. Het Duitse tuningsbedrijf liet de achtcilinder echter ongemoeid en paste alleen wat designelementen aan. De motor is met 279 pk dus standaard en na 179.250 km op de teller lijkt hij weinig vermogen verloren te hebben. De naald gaat gewoon richting 260 kilometer per uur.

De linkerbaan op deze 3-baans snelweg werd nauwelijks gebruikt door het overige verkeer waardoor deze bestuurder het gaspedaal stevig kon intrappen. Maar ook al geldt er op dit stuk snelweg geen limiet, het was er aardig druk en eigenlijk niet geschikt om zo hard te rijden. Campers en dergelijke passeren met 260 is toch wel een risico.

Video: Mercedes-Benz E430 Lorinser naar topsnelheid

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ford Mustang met 8 turbo's

Deze Ford Mustang heeft 8 turbo’s bovenop de V8!

Ford Fiesta botst achterop Aventador SV Roadster

Ford Fiesta botst achterop Aventador SV Roadster