in

Mercedes-Benz S600 L V12 naar topsnelheid op de Autobahn

Wanneer je het hebt over extreem grote en luxe sedans, dan kun je niet om de Mercedes-Benz S-Klasse heen. Al sinds 1972 is de S-klasse de benchmark in dit segment en dé auto waarop Mercedes al haar nieuwe technische innovaties introduceert.

De topmodellen van de S-klasse worden traditioneel gezien altijd uitgerust met een dikke V12-motor, voorheen atmosferisch maar tegenwoordig voorzien van twee turbochargers en goed voor ruim 600 pk. Dat Mercedes nog steeds een twaalfcilinder gebruikt is vrij uniek, bijna alle fabrikanten nemen afscheid van de V12 ten faveure van een V8. Maar Mercedes houdt vast aan de enorme krachtbron en lepelde hem in de nieuwste Maybach S680.

In deze video zien we een wat ouder model, de W221 S600 L uit 2008. Dit model was de krachtigste, niet-AMG-versie die beschikbaar was, met een 5,5-liter BiTurbo V12. De M275-motor levert 510 pk en 830 Nm koppel en volgens de fabrieksopgave is de topsnelheid gelimiteerd op 250 km/h. Die claim wordt in onderstaande video op de proef gesteld.

Tijdens de top speed run is er nauwelijks wind en motorgeluid te horen, zoals je mag verwachten van een S-Klasse. Maar stel je zou als eigenaar toch wat meer geluid willen horen, dan is daar een oplossing voor: Brilliant Exhaust.

Video: Mercedes-Benz S600 L V12 naar topsnelheid

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

2 Reacties

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

Bugatti Chiron Super Sport op een natte Nürburgring

Bugatti Chiron Super Sport op een natte Nürburgring is angstaanjagend

GoPro aan de kont van de Pagani Huayra R

Een GoPro aan de kont van de Pagani Huayra R is geniaal!